Neem grote pan water en kook de aspergepunten twee minuten in gezouten water, de geschilde stukken laat je tien minuten koken.Doe het water niet weg je kunt het gebruiken voor je aardappelen in te koken (geeft nog wat extra smaak aan je aarpdappelen) de geschilde stukken doe je in een blender met de room en wat peper en zout, goed mixen en dan door zeef doen in een kleine pan, afwerken met wat citroen en warm maken. de aspergepunten insmeren met wat olijfolie peper zout en nootmuskaat en leg ze op een hete grill pan voor drie minuten draai om en nogmaalsdrie minuten bakken de zalm doe je ondertussen op een tefalpan met een tl walnootolie ongeveer 4 minuten bakken en dan omkeren en vuur afzetten zodat je zalm lekker sappig blijft. ondertussen kook je de nieuwe aardappelen in het aspergewater. alles mooi op een groot bord schikken en de aspergeroomsaus over de aspergepunten gieten. Smakelijk!!!
Zalm Met Groene Asperges is een recept van Smulweb.nl