Spinazie uit laten lekken. In de olijfolie de ui, knoflook, spaanse peper bakken, bouillonblokje, komijn en wat vers gemalen peper erbij, 1 minuut bakken, de oesterzwammen en de prei toevoegen en nog 1 min. laten bakken. De spinazie toevoegen en ongeveer 1 a 2 min. l roerend mee bakken. De nootmeg toevoegen en als laatste de creme fraiche. Dit alles op niet al te hoog vuur door elkaar roeren en nog ongeveer 2 min laten bakken. Wat gemalen kaas erdoor roeren en vuur uitzetten. De ovenschaal iets invetten met olie en beginnen met een laagje spinaziemengsel, dan de lasagnabladen etc. Eindigen met het mengsel. Strooi het kazenmengsel erover. Afdekken met alufolie. Na 45 min. folie eraf en nog even onder de grill voor een mooi bruin laagje.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)