Creme Fraiche

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1e methode: Giet een halve liter slagroom in een pan. Doe er een kwart liter karnemelk (of yoghurt) bij en verwarm dit tot ongeveer 45 graden (lauwwarm). Giet het vervolgens in een glazen pot. Dek deze gedeeltelijk (!!!) af en laat het mengsel mimimaal acht uur staan bij kamertemperatuur. Hoe langer je het laat staan, hoe dikker het wordt. Roer het even door en je hebt je eigen persoonlijke creme fraiche. Bewaar de creme fraiche in de koelkast (daar zal het nog verder indikken). De houdbaarheid is circa 2 weken. 2e methode: Roer de karnemelk door de slagroom en zet dit afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast. Roer de room af en toe door.

Creme Fraiche is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oranje nachos
20 min -
Bekijk recept
Sugar snaps met zalm-tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met krokante salami en champignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept