Voor de port siroop -Zet al je ingredienten op in een pan en laat het aan de kook komen -haal het van het vuur af en laat het ongeveer 2 uur trekken en zeef de steranijs en kaneel uit de vloeistof -zet de port weer op het vuur en laat inreduceren tot je een mooie siroop hebt voor de dragon siroop -maak met het suiker en water een lichte siroop(dus licht opkoken op het vuur) -blancheer de geplukte dragon blaadjes ongeveer 1 seconden -laat de siroop afkoelen in de vriezer(niet invriezen maar alleen afkoelen om tijd te winnen) -doe de koude suikersiroop met de dragon in de blender draai dit helemaal fijn op de hoogste stand -voel aan de zijkant van het blenderglas tot het warm word zet dan het blenderglas in zijn geheel in de vriezer en laat weer koud worden -als het koud is draai dan weer op tot het warm is en laat weer afkoelen in de vriezer -doe het afgekoelde vocht in een theedoek knoop dit dicht en hang het in de koeling aan een touwtje boven een bakje zodat het vocht dat door de doek komt word opgevangen in het bakje -het vocht wat in het bakje zit als je het een nacht hebt laten hangen dat is je dragon siroop
Siroop Van Port En Siroop Van Dragon is een recept van Smulweb.nl