Hongaarse Saus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-fruit het spek met 1 gesnipperde ui en 35 g boter enkele minuten -voeg dan 35 g bloem, wat tijm,, een stukje wortel, peterselie,, peperkorrels en 1/2 blaadje laurier al roerend erbij -als de bloem en de ui bruin zijn de warme melk toevoegen en blijven roeren -op zijn zachtst nog 5 min laten pruttelen -zeef de massa en doe terug in de pan -als er vet op de saus drijft , dit verwijderen! -in een andere pan de andere gesnipperde ui fruiten in wat boter -doe de paprikapoeder en wat zout erbij -afblussen met de witte wijn -nog wat tijm en laurier toevoegen -na 10 min zeven in de andere pan en dooreen roeren op het laatst een scheutje room erdoor roeren

Hongaarse Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept