Indiase Curry

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de uien, knoflook, gember en peper in olie of ghee ongeveer 10 minuten tot ze zacht en iets gekleurd zijn. Voeg het water toe en sudder zachtjes met een deksel erop, ongeveer 1 uur. Verwijder de deksel en laat het mengsel afkoelen. Pureer intussen de tomaten. Verhit olie of ghee in een grote pan en bak de kruiden zachtjes op. Voeg de tomatenpuree en de gepureerde tomaten toe. Laat dit 20 minuten sudderen, opletten dat de bodem niet aanbakt! Pureer het afgekoelde uienmengsel tot het volledig glad is en doe het bij het tomaten-kruiden mengsel. Laat het nog eens 20 minuten pruttelen. Schep het schuim dat boven komt drijven af. Af laten koelen en invriezen. Het is in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Indiase Curry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept