[Vulling bereiden:] Klop de slagroom bijna stijf. Week de gelatine. Roer de kwark en de honing door elkaar. Kook de melk, haal ′t van ′t vuur en meng de gelatine erdoorheen. Schenk de melk bij de kwark en laat het mengsel onder voortdurend roeren in ongeveer 15 minuten afkoelen. Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel luchtig dooreen. Schep de schenkbare honingvulling in de chocoladebodem en zet het taartje minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. [Afwerking:] Vul een papieren spuitzakje met gesmolten chocolade en spuit op het taartje vertikaal en diagonale lijnen, zodat een ruitvorm ontstaat. Klop de slagroom met het kaneelpoeder (en [poeder]suiker naar smaak) stijf en spuit met een spuitzak met gekarteld mondstuk (doorsnede 1/2 cm.) kleine rozetjes langs de rand en een grote in het midden. Je kunt deze taart rustig een of twee dagen vooraf maken, maar dan moet je de slagroom wel pas kort voor serveren erop doen (evt. een paar uur, maar dan slagroomversteviger gebruiken).
"Chocolade-honingtaart" is een recept van Smulweb.nl