Spreide de amandelen en walnoten uit op een bakplaten en bak ze 3 tot 4 minuten in een op 200 C. voorverwarmde oven.Laat ze enigszins afkoelen en hak ze zeer fijn.(Gebruik geen amandelpoeder ter vervanging:dit levert niet de juiste textuur op). Meng in een grote kom de noten,kleingesneden vijgen (harde steeltjes verwijderd),gekonfijte vruchten,specerijen en het cacaopoeder. Laat dit mengsel even ruste. Laat intussen in een kom au bain marie de suiker oplossen in de honing.Controleer de honingsiroop na ca.8 minuten en schep een theelepel vol uit de kom: de siroop is goed als hij een draad vormt. Verwarm hem anders wat langer. Haal de kom met de siroop van het vuur.Schep er de bloem en het notenmengsel door. Vet een springvorm in en bekleed hem met ouwel of rijstvellen. Schep het notenmengsel erin en strijk de bovenkant glad. Dek af met ouwel of rijstvel. Bak de Panforte circa 40 minuten in een op 180 c voorverwarmde oven. Laat hen afkoelen,bestuif hem met poedersuiker en plaats hem op een schaal.