Los de suiker op in 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en los ze op in het water. Maak de aardbeien schoon. Houd er 5 apart en plet de andere. Klop de room niet al te stijf op. Voeg de gemixte aardbeien toe en de helft van de suikersiroop. Doe het mengsel in de bavaroisvormpjes en zet 2 uur in de koelkast. Schil de meloen en snijd ze in stukjes. Snijd ook de aardbeien in stukjes. Verdeel het fruit over de vormpjes. (Houd enkele stukjes over voor de versiering). Giet er de rest van de siroop, aangelengd met 100 ml water, over en laat nog een uur rusten in de koelkast. Vooraleer op te dienen, draai je de vormpjes om op een bord en versiert met aardbeien, meloen en enkele blaadjes munt.
Meloen/aardbeien Bavarois is een recept van Smulweb.nl