Bloem, zout, olie en 3dl water goed door elkaar kneden. In zeven stukken verdelen, balletjes van vormen en afgedekt 1uur laten rusten. Spinazie laten ontdooien en goed laten uitlekken. Fijnsnijden en kruiden. Het brood verkruimelen en besprenkelen met wat melk. Twee eieren loskloppen en vermengen met 50gr kaas, de kwark, de broodkruimels en de spinazie. Een deegballetje heel dun uitrollen tot een cirkel van 40cm. In de vorm leggen, de rand wat laten overhangen. Deegbodem bestrijken met wat olie. Nog vier deegbollen uitrollen, met olie bestrijken en in de vorm leggen. Het spinaziemengsel in de vorm doen. Er zes kuiltjes in drukken en in elk kluitje een rauw ei gieten. De rest van de kaas erover strooien. De laatste 2 bollen uitrollen, met olie bestrijken op elkaar leggen en over spinazievullig leggen. Van de opstaande stukken een dikke rand vormen en met een vork inpriken. Met losgeklopte eidooier bestrijken. Onder in de oven gedurende 1 1/2 bakken. De ring van de springvorm pas losmaken als de taart wat is afgekoeld.
Italiaanse Spinazietaart is een recept van Smulweb.nl