Romige Panna Cotta

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 6 dl slagroom met daarin de poedersuiker, het vanillestokje en de geraspte schil aan de kook. Laat dan dit mengsel zachtjes doorkoken tot er 2/3 deel van over is. Haal het stokje uit het mengsel, schraap er het merg uit en voeg dit toe aan het roommengsel. Week nu de 4 witte blaadjes gelatine gedurende 5 minuutjes in ruim koud water. Knijp hierna de gelatine goed uit en los dit op in het warme, van het vuur afgenomen roommengsel. Laat vervolgens het roommengsel iets afkoelen. Klop de laatste 2 dl slagroom stijf en spatel dit door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 mooie vormpjes van pakweg 1? dl inhoud en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de puddinkjes voor het serveren op bordjes.

Romige Panna Cotta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept