Romige Panna Cotta

2
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de slagroom met de poedersuiker en in de lengte opengesneden vanillestokjes en de geraspte schil van de sinaasappel aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is. Haal de vanillestokjes uit het roommengsel, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het roommengsel. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het, van het vuur af, op in het warme roommengsel. Laat het roommengsel iets afkoelen. Klop 3 dl. slagroom stijf en spatel dit door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 12 mooie vormpjes van 1,5 - 2 dl. inhoud en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de puddinkjes voor serveren op bordjes.

Romige Panna Cotta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept