Zet de melk op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de maizena (of custard) en de suiker mee los. Als de melk kookt zet je hem laag en je roert de maizenapap er door. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen. Klop de slagroom luchtig met 2 eetlepels suiker en roer de afgekoelde vla en de advocaat erdoor. Als je het mengsel proeft moet het eigenlijk wat te zoet zijn voor je smaak. Bij het bevriezen gaat namelijk veel smaak verloren. Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.Voorbereiding stijd van het ijs ongeveer 45 minuten. Als het mengsel koud en dik is doe je het over in een diepvries doos en laat het verder invriezen. Vanwege het alcohol percentage van de advocaat zal dit ijs niet heel erg hard worden. Pas na 24 uur heeft het de dikte dat je het kan scheppen. Na 3 uur heeft het de dikte van een "ijs mousse". **In plaats van zelf een blanke vla koken, kan je ook kant en klare blanke vla nemen!