Vitello Tonnato

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortel, pel de ui en hak ze grof. Was de bleekselderij, trek de draadjes af en hak hem grof. Doe de gehakte groenten in een grote pan met het kalfsvlees, laurierblad, kruidnagel en de wijn.
  • 2 Giet er zoveel water bij dat het vlees net onder staat en voeg 1 theelepeltje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen. Laat het vlees in de bouillon afkoelen.
  • 3 Giet intussen de tonijn en de ansjovisfilet af. Pureer vervolgens de tonijn, ansjovisfilet, mayonaise en kappertjes (houd er wat achter voor de garnering) met het sap van een halve citroen. Roer er geleidelijk wat bouillon en olijfolie bij tot een romige saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • 4 Neem het kalfsvlees uit de bouillon. Snijd het in dunne plakken en schik op een dienschaal. Schep de saus over het vlees en dek af met plastic folie.
  • 5 Zet de schaal een paar uur in de koelkast.

Vitello Tonnato is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept