Schep in een kom de plakjes kip , het zout, de peper, de kardemom, de kaneel, het kruidnagelgruis, de piment, de cayennepeper en het citroensap door elkaar. Laat de kip 4-6 uur of tot de volgende dag marineren. Verhit een wok tot hij zeer heet is en laat de olijfolie over de boden en zijkant uitlopen. Leg de plakjes kip in 2 porties na elkaar in de wok en roerbak ze vlug zodat ze niet aanbakken. Bak ze niet langer dan 2-3 min. Schep ze op keukenpapier om uit te lekken. Verwarm de grill voor. Leg de pita′s op het grillrooster en grilleer ze ca 2 min tot ze opzwellen en goudgeel worden, keer ze halverwege. Halveer de holle pita′s overdwars en leg in elke holte een slablad. Verdeel de kip over de broodjes, Strooi er de snippers ui over en schep er wat houmous bij. Garneer met toefjes basilicum en uienringen
Pitabroodjes Met Kipvulling is een recept van Smulweb.nl