Gebruik voor het bereiden van het deeg eventueel de mixer met kneedhaken. Meng bloem en zout. Meng de gist met 2 eetl. lauwwarm water en de suiker, en roer totdat deze opgelost is. Meng de tomatenpuree door de rest van het lauwwarme water. Voeg dit toe aan de bloem samen met het gistmengsel. Giet de tomaten af en snijd ze fijn. Voeg ze met de basilicum en de olijfolie bij de bloem. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel zodat het zacht maar niet kleverig aanvoelt. (Voeg zonodig iets meer bloem of een beetje water extra toe). Kneed het deeg met de hand op een met bloem bestoven werkvlak glad en soepel. Leg het deeg in een licht ingevette kom afgedekt met een lichtvochtige theedoek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid (ca. 1 uur - 1,5 uur). Kneed het deeg daarna door, vorm er een lang brood van en leg dit op een ingevette bakplaat met een lichtvochtige theedoek eroverheen. Laat het nog 30 minuten narijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 200?C. Bestuif het brood met bloem en sprenkel er een beetje water over. Bak het 15 minuten iets onder het midden van de oven. Zet daarna de temperatuur op 150?C en bak nog 20 - 25 minuten. Het brood is gaar als het hol klinkt als er op de bodem geklopt wordt. Laat het op een rooster afkoelen
Basilicum-tomatenbrood is een recept van Smulweb.nl