Gestoofde Gekruide Lamasschenkel

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het lamsvlees met zeezout en peper.wrijf de korianderzaden en de gedroogde chilipeper fijn en meng er de gehakte rozemarijn en gedroogde marjolein door.rol het vlees door dit mengsel en druk het goed aan. bestuif met bloem. verhit de braadpan met dikke bodem, schenk er de olie bij en bak het vlees aan alle kanten bruin neem het uit de pan. de de knoflook , de wortel ,de selderij de uien en een snufje zout in de pan en laat de groenten zweten tot ze zacht zijn. giet er de balsamicoazijn bij en laat die inkoken tot een stroopje. giet er de witte wijn bij en laat alles 2 minuutjes zachtjes sudderen. doe er de ansjovisjes bij en vervolgens de tomaten uit blik in hun geheel. schud de pan even en leg het lamsvlees erin terug. breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en zet hem in de oven met een temperatuur van 180 graden (gasoven stand 5). neem na 1 1/2 uur hetdeksel van de pan en laat de pan dan nog een half uur in de oven staan. schep eventueel vet af of proef of er nog zout en peper bij moet. roer en tenslotte een handvol grof gehakte rozemarijn,marjolein of bladpeterselie door.

Gestoofde Gekruide Lamasschenkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept