Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheutjes olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine ca. 5 min. Voeg zout, peper en fijngesneden basilicum toe. Vermeng de ricotta en het ei tot een gladde massa. Voeg de parmezaanse kaas,het paneermeel en een snufje zout toe, opnieuw goed mengen. Schep de aubergine door het ricottamengsel. Vul de cannelloni met dit mengsel. Beboter de ovenschaal, schenk hierin een laagje besciamella en strooi er wat nootmuskaat overheen. Leg de gevulde cannelloni hierop. Schenk de rest van de besciamella erover heen en de tomatensaus. Dek de overschaal af met aluminiumfolie en plaats de schaal in de voorverwarmde oven op 180?C voor 40 minuten. Haal na 20 minuten de folie eraf en laat de schaal onbedekt in de oven.
Italie: Cannelloni Met Aubergine En Ricotta is een recept van Smulweb.nl