Leg alle schelpdieren in een pan met 3 eetlepels olijfolie en de knoflook. Zet ze zo'n 5 minuten op een hoog vuur of tot ze open zijn. Gooi de dicht gebleven exemplaren weg. Laat de schelpdieren uitlekken en vang het vocht op. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan, doe er de garnalen bij, bak ze een paar minuten. Voeg de mosselen en venusschelpen in hun schelp toe en voorts de tomaten, paprika, basilicum, chilipeper en het opgevangen kookvocht. Laat alles 5 minuten pruttelen. Verhit 5 eetlepels in een koekenpan, doe er de plakken zwaardvis in en bak ze 5 minuten per kant. Leg elk stuk zwaardvis op een stuk folie, bestrooi met zout en peper en leg er de schelpdieren op . Bestrooi het geheel met de peterselie en bedruppel het met olijfolie. Vouw de pakketjes dicht en sluit de randen goed. Leg ze op een bakplaat en zet ze een minuut of 10 in de oven. Leg ze op een warme schaal, maak ze een beetje open en dien meteen op.
Pesce Spada In Cartoccio/ Ingepakte Zwaardvis is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)