Verwarm de oven voor op 200 graden. Saus:verhit de boter samen met de olijfolie en bak daarin de ui wortel en bleekselderij in 4 min. voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit 5 min mee tot het gehakt rul is. schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken totdat de wijn verdampt is. voeg en dan zout en peper aan toe en de gezeefde tomaten. en laat de saus 45 min tot een uur zachtjes koken.Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt. bouw de lasagne op als volgt: schep een laag bechamelsaus in de schaal. leg daarop een laagje lasagnevellen,dan gehaktsaus en leg daarop enkele plakken mozzarella. daaop lasagnevellen. gehaktsaus en mozzarella. herhaal totdat alle ingredienten op zijn en eindig met een laag lasagnevellen en schenk de rest van de bechamelsaus erover. strooi nu de parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in het midden van de oven in 20-30 minuten totdat de bovenkant gegratineerd is.