Marokkaanse Kip

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de binnen- en buitenkant van de kip met wat zout in. Plaats ze in een kookpot en bedruip met olijfolie. Voeg de look, de uien, de peterselie, de gember, de komijn en de paprika toe. Bevochtig met een glas water, breng lichtjes op smaak met zout en peper en leg het deksel erop. Laat de kip ongeveer twee uur braden (keer ze van tijd tot tijd om) totdat het vlees gemakkelijk van de bouten loskomt. Voeg indien nodig een beetje water toe tijdens het braden. Zet de olijven 3 minuten in kokend water op, haal ze eruit en laat ze uitlekken. Zodra de kip gebraden is, voegt u de olijven toe en laat u alles nog eens 5 minuten sudderen. Besprenkel met citroensap voor het serveren.

Marokkaanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept