Gevulde Kalkoen Met Fruitbrochetjes

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(±3 u) 1. Smeer de kalkoen in met 1 eetl. boter en zet hem ± 1 u in de voorverwarmde oven op 200° C. Kruiden is niet nodig. Zet er een kommetje water bij, om uitdrogen te voorkomen.

2. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C en dek de kalkoen af met aluminiumfolie. Laat nog 1 u 30 min. á 2 u verder braden. Prik met een breinaald in het midden van de kalkoen, om te zien of hij voldoende gebakken is (het vocht moet helder zijn en de naald moet heet aanvoelen op uw arm). Laat de laatste 10 min. van de braadtijd de fruitbrochetjes meewarmen in de oven.

3. Maak de braadresten los met het ananassap. Giet door een zeef in een pannetje en breng aan de kook.

4. Voeg de Luikse siroop toe en enkele druppels worcester- saus. Laat even koken en bind lichtjes met Maïzena Express. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Gevulde Kalkoen Met Fruitbrochetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept