Doe alle gedroogde vruchten in een grote pan ( moet groot zijn vanwege het spatten), doe er de boter, de melk en het water bij en breng alles aan de kook; roer vaak met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.Zet het vuur laag en laat alles precies 3 minuten pruttelen; roer af en toe.Het mengsel lijkt een beetje op dikke modder, dat hoort zo. Doe het in een grote kom en laat het een half uurtje afkoelen.Weeg intussen de bloem en het volkorenmeel af en zeef het samen met het bakpoeder en een mespunt zout. De stukjes zemel die in de zeef achterblijven gewoon bij het gezeefde meel doen.De oven voorverwarmen op 170 graden C.Roer het gezeefde meel door het afgekoelde vruchtenmengsel en roer er de eetlepel marmelade door. Schep alles in het beklede taartblik. Als je hetgebak niet beschermd wordt het te bruin; dus leg er een dubbele laag bakpapier op met in het midden een gat ter grootte van flinke munt.Zet het gebak 2 tot 2 3/4 uur in het midden van de oven.Haal het uit de oven en laat het 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort dan op een rooster en laat helemaal afkoelen.Verhit de gezeefde marmelade met 1 eetlepel water voorzichtig in een pannetje en bestrijk de cake hiermee zodat hij mooi gaat glimmen.
Kleverige Pruimencake Met Dadels is een recept van Smulweb.nl