DE VULLING: Doe de kastanjepuree in een kom en prak het los met een vork. Doe de 130 gr. geleisuiker, 40 gr. water en 1 tl. bakpoeder in een pannetje met anti-aanbaklaag en laat het onder constant roeren 1 minuut koken. Neem van het vuur en klop het mengsel door de kastanjepuree, voeg ook de 2 el. rum toe. Snij wat tamme kastanjes (plm. 8 stuks) in kleine stukjes en roer deze door de vulling. Vet een springvorm (22 cm) in en bekleed deze met 3/4e van het deeg. Doe de vulling erin en strijk het glad. Neem een stuk bakpapier en doe er wat bloem op. Maak met het overige 1/4e deel van het deeg een 'pannenkoek' op het bakpapier wat groot genoeg is om de vulling af te dekken. Nu is het de kunst deze 'pannenkoek' omgekeerd over de vulling heen te leggen en het bakpapier er weer af te halen zodat de vulling in het deeg is ingesloten. Druk de randjes dicht. Bak de taart in 40 minuten goudbruin op 190°C. Haal de rand van de springvorm eraf en laat de taart afkoelen. CHOCOLADE TOPPING: Snij de gepofte tamme kastanjes door de helft. De chocolade au-bain-marie smelten: Een pan met flinke bodem water aan de kook brengen. De chocolade in stukjes breken boven een vuurvaste kom (welke past op de pan). De kom op de pan met heet water zetten en chocolade al roerend laten smelten. Chocolade iets laten afkoelen en over de bovenkant taart verdelen. Druk de halve tamme kastanjes in de chocolade. De chocolade hard laten worden voordat de taart geserveerd wordt.
Kastanjetaart Met Rum En Chocolade is een recept van Smulweb.nl