Ui pellen en snipperen. Paprika′s schoonmaken, wassen en in grote stukken snijden. Runderlappen in blokjes snijden. In droge (braad)pan spekreepjes al omscheppend in ongeveer 4 minuten zachtjes bruin bakken. boter toevoegen en verhitten. Runderlappen toevoegen en in circa 8 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ongeveer 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenpuree, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 deciliter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Met deksel schuin op pan vlees in ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven. Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Aardappelblokjes aan vleesmengsel toevoegen. Goulash nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Zure room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Bereiden: Zonodig goulash opnieuw zachtjes verwarmen.
Pittige Rundergoulash is een recept van Smulweb.nl