Tandoori Chicken

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder het vel van de stukken kip en wrijf het vlees in met wat zout. Rasp de gepelde ui zo fijn mogelijk. Doe de ui in een kommetje en pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit. Voeg de geraspte gember, wortel, de ketoembar, de chilipoeder en de garam masala toe. Roer de yoghurt en het citroensap erdoor. Voeg zoveel levensmiddelen kleurstof toe tot het mengsel vuurrood is. Geef hier en daar een sneetje in de stukken kip en wrijf het vlees stevig in met het yoghurtmengsel. Leg de stukken kip in een ovenvaste schaal en laat ze afgedekt minstens 4 uur in de koelkast marineren. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (225C) en laat de kip in ca. 1 uur gaar worden, bestrijk de stukken kip regelmatig met de marinade. Verlaag na ca. 30 minuten de temperatuur tot 175C en bestrijk de stukken kip met de gesmolten boter en versgemalen peper. * U kunt zonder enig probleem de levensmiddelen kleurstof weg laten. Vanzelfsprekend krijgt de kip dan niet zijn specifieke rode kleur. Deze kleur komt eigenlijk van het bakken in een speciale oven.

Tandoori Chicken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept