Zoek
Saté Goerie
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 uitgeperste teentjes knoflook
3 geraspte kemirienoten
stukje santen van 1 cm.
zout
peper
3 eetl. ketjap
3 eetl. water
2 eetl. citroensap
2 eetl. arachide-olie
500 gr. in blokjes gesneden rosbief of kipfilet Hulpmiddelen Vijzel / bbq / grill Hulpmiddelen - Vijzel / bbq / grill Voorbereiding Wrijf de uitgeperste teentjes knoflook met de geraspte kemirienoten
het stukje santen en wat zout en peper fijn in een vijzel.
Vermeng het kruidenmengsel in een kom met de ketjap
het water
het citroensap en de olie. Schep de blokjes vlees door het mengsel en laat alles 2 uur op een koele plaats staan. Bereidingswijze Rijg de blokjes vlees aan saté
pennen of op stokjes. Rooster de saté
onder regelmatig omkeren en bestrijken met de marinade op een rooster boven een houtskoolvuurtje of onder de voorverwarmde oveng
Bereiding
Rijg de blokjes vlees aan satépennen of op stokjes. Rooster de saté onder regelmatig omkeren en bestrijken met de marinade op een rooster boven een houtskoolvuurtje of onder de voorverwarmde ovengrill.
Saté Goerie is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gado gado met kroepoek
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept