Snijd de hamlappen in dobbelstenen en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snijd deze in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en pers ze of hak ze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Halveer de rode peper,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui,knoflook,gember en peper drie min.mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Giet de ketjap en bouil- lon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder het vocht staan. Zet de pan met deksel of een ovenschaal in de oven.Verlaagt de oventemperatuur na een half uur tot 160gr.C.en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel voor het serveren met allesbinder of maizena. Lekker met rijst en sperciebonen of broccoli.
Sinterklaasrecept OOSTERS - STOOFVLEES* is een recept van Smulweb.nl