Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout. Verwarm de boter in een braadpan en bak de sukadelapjes om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit in het bakvet de ui en de knoflook. Leg het vlees met de tijm, foelie, laurier en peperkorrels terug in de pan, schep alles om en giet de wijn erover. Voeg eventueel wat water toe, het vlees moet helemaal onder staan. Laat aan de kook komen en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de hete oven en laat het in circa 2 uur of meer gaar sudderen. Veeg de cantharellen met een stukje keuekenpapier schoon en snijd ze in stukken. Schep zodra het vlees gaar is de cantharellen erdoor, doe alles over in een ronde ovenschaal en laat wat afkoelen. Tot zover kan dit gerecht een dag van tevoren bereid worden. Voor het opdienen: verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 4 cm groter dan de ovenschaal. Snijd van de ronde lap een reep van 2 cm rondom af. Bestrijk de rand van de ovenschaal met water en duw de reep deeg hierop vast. Bestrijk de reep met wat ei. Leg nu het deegdeksel op de ovenschaal, duw de rand goed vast en snijd eventueel netjes bij. Prik een paar gaatjes in het deeg en bestrijk het met ei. Bak de schotel in circa 30 minuten gaar.
Sukadevlees Met Cantharellen Onder Bladerdeegdeksel is een recept van Smulweb.nl