Zoek
Kinkan (Japan)
6
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g rijpe kumquats
3,5 dl sake
500 g suiker
6 dl water Hulpmiddelen Bron : Japan / Jacki Passmore / Esther Westerveld Hulpmiddelen - Bron : Japan / Jacki Passmore / Esther Westerveld Voorbereiding Was de kumquats. Doe de sake en suiker in een steelpan en voeg het water
toe. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en voeg de kumquats toe.
Breng aan de kook
temper het vuur en laat 5 - 7 minuten zacht koken
keer
de vruchten af en toe. Schep ze dicht opeengepakt in wijde potten.
Reduceer de siroop op hoog vuur en giet ze daarna over de kumquats. Sluit de
potten absoluut luchtdicht af
doe dat zonodig met was.
Laat minstens 1 maand ongestoord staan. Bereidingswijze Giet dan de vloeistof af en bewaar
die. Droog de vruchten iets in de zon of een lauwe oven. Doe ze weer terug
in de potten zonder de zoete vloeistof. Serveer ze als snoepgoed of zoete
borrelhap. Serveertips De zoete vloeistof is lekker om te vermengen met wat cognac of sherry tot
een soort likeur
of als saus voor roomijs of andere dess
Bereiding
Giet dan de vloeistof af en bewaar die. Droog de vruchten iets in de zon of een lauwe oven. Doe ze weer terug in de potten zonder de zoete vloeistof. Serveer ze als snoepgoed of zoete borrelhap.
Kinkan (Japan) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Oosterse box - knipoog naar Japan
20 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Japan: AMAZU (ZOETE DRESSING)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
St. Jacob In Japan
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tempurasaus (Japan)
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
KINKAN (ZOET INGELEGDE KUMQUATS)
10-20 min -
Bekijk recept