Kleine Loempia's

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de garnalen fijn en snijd de kool fijn. Verhit olie in een pan en bak het gehakt, garnalen en ui in circa 5 minuten bruin. Doe de gemberpoeder, ketoembar, kool en tauge erbij en roerbak dit 3 minuten. Voeg hierna de kikkoman-sojasaus of tamari en sambal toe en breng het geheel op smaak met zout. Laat het nu goed afkoelen. Leg de loempiavellen met een punt naar u toe en leg een beetje vulling boven de punt die naar u gericht is. Vouw de zijpunten naar het midden zodat ze elkaar net overlappen. Bevestig deze punten met wat water aan elkaar. Rol nu het deeglapje op beginnend met de punt die naar u toewijst en maak de punten vast met wat water. Laat de loempia′s minstens 1 uur in de koelkast rusten. Frituur de loempia′s in een matig hete olie goudbruin en laat ze goed uitlekken. Lekker met zoetzure saus.

Kleine Loempia's is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept