Tagine Met Pruimen

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in grote stukken snijden en de uien en de knoflook fijnhakken. In een tagine de boter verhitten en het vlees er kort in aanbraden. Met gember- en saffraanpoeder bestrooien en zout naar smaak toevoegen. De gehakte ui en knoflook over het vlees verdelen. Met driekwart liter water blussen en kaneelstokje toevoegen. De tagine sluiten en het geheel ongeveer anderhalf uur laten stoven, tot het vlees gaar is. Het vlees uit de tagine nemen en apart houden. De pruimen uit het weekvocht nemen en in de tagine doen. Een kwartier zachtjes laten koken. De honing en kaneel erdoor roeren en de saus in laten koken tot ze licht gebonden is. Regelmatig roeren. In een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin roosteren. Uit de pan nemen zodra het gekleurd is (om doorkleuren te voorkomen). Het vlees weer in de tagine doen en kort meeverwarmen. Alles bestrooien met sesamzaad en amandelen de tagine direct op tafel zetten.

Tagine Met Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalm met pittige salsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees Met Pruimen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept