Het vlees in grote stukken snijden en de uien en de knoflook fijnhakken. In een tagine de boter verhitten en het vlees er kort in aanbraden. Met gember- en saffraanpoeder bestrooien en zout naar smaak toevoegen. De gehakte ui en knoflook over het vlees verdelen. Met driekwart liter water blussen en kaneelstokje toevoegen. De tagine sluiten en het geheel ongeveer anderhalf uur laten stoven, tot het vlees gaar is. Het vlees uit de tagine nemen en apart houden. De pruimen uit het weekvocht nemen en in de tagine doen. Een kwartier zachtjes laten koken. De honing en kaneel erdoor roeren en de saus in laten koken tot ze licht gebonden is. Regelmatig roeren. In een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin roosteren. Uit de pan nemen zodra het gekleurd is (om doorkleuren te voorkomen). Het vlees weer in de tagine doen en kort meeverwarmen. Alles bestrooien met sesamzaad en amandelen de tagine direct op tafel zetten.