1Leg de makreelstukjes in een glazen schaal en giet het citroen- of limoen sap erover. Dek de schaal af en laat de vis minimaal 6 uur rusten. Schep de vis eenmaal om. De vis is nu niet meer door schijnend, maar wit van kleur.
2Haal de vis nu met een schuimspaan uit het citroensap en houd de vis apart. Bewaar het citroensap
3Meng de tomaten, uien, chilipeper0es, olijfolie, oregano en koriander in een kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het resterende sap van de makreelmarinade erbij. Schep alles goed door elkaar en giet over de vis.
4Dek de schaal af en zet de vis nog 1 uur in de koelkast zodat alle smaken goed in de vis kunnen trekken. Seviche moet niet al te koud worden geserveerd. Laat het gerecht daarom 15 minuten buiten de koelkast staan voordat het geserveerd wordt. Garneer de vis met citroenpartjes en takjes koriander en geef er gevulde olijven die met fijngesneden koriander zijn bestrooid bij.