Sinaasappel­chocolademousse

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Breng het sinaasappelsap met de rasp en de suiker aan de kook en neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer het sinaasappelsap in een dun straaltje door de slagroomvla. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het sinaasappelmengsel. Schep de mousse in 4 glazen of coupes en laat in de koelkast in 2 uur opstijven. Schil de geraspte sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Garneer de glazen met de sinaasappelpartjes en bestrooi met de kokos.

Sinaasappel­chocolademousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept