Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd aanrecht. Bekleed de taartvorm met het deeg en strooi hierin bakkralen of droge bonen. Bak de vorm 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de taartvorm afkoelen. Smelt de chocolade voor de chocoladelaag in de magnetron of au-bain-marie. Bestrijk de binnenkant van de taartvorm met de gesmolten chocola. Gebruik hiervoor een kwastje. Laat de laag helemaal hard worden. Maak de chocoladecreme door de room te verwarmen. Schenk deze vervolgens, heet, over de chocolade. Roer goed door en voeg dan de dooiers en boter toe. Weer goed roeren. Schenk de chocoladecreme in de taartvorm en laat de creme afkoelen (ca. 1 uur!). Denk eraan dat de chocoladelaag hard is voor je de creme erin giet!
Chique Chocoladetaart is een recept van Smulweb.nl