Verhit de olijfolie in een casserole en bak daarin de runderlappen snel bruin aan weerskanten. Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de in ringen gesneden ui en de gesnipperde knoflook. Voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe en laat fruiten tot het vocht uit de tomaten vrijwel verdampt is. Voeg de wijn toe en laat enkele minuten flink pruttelen. Draai het vuur lager en doe de kruiderij erbij. Leg het vlees erin en voeg nog ongeveer een dl heet water toe. Goed doorroeren en het vlees met het deksel op de pan 2 a 3 uur heel zachtjes stoven op een vlamverdeler. De gedroogde en gewelde pruimen gaar koken in wat water met een klein beetje suiker. Voeg dan de gekookte pruimen aan het vlees toe. Eventueel nog wat binden met allesbinder. Draai het vuur uit en laat 10 minuten staan met deksel weer op de pan. Strooi er de geroosterde pijnboompitten over en dien op.