Tagliatelle Met Witte Wijn-Oesterzwammensaus

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter op een laag vuur. Als de boter geheel gesmolten is, voeg dan de bloem in 1 keer toe, en meng dit goed met een garde. Voeg dan ongeveer 1/4 liter melk toe. Breng dit bijna aan de kook, en blijf goed roeren totdat het dik begint te worden. Voeg dan de slagroom toe. Voeg dan nog wat melk toe, maar zorg er wel voor dat de saus niet te dun wordt. Kruid het geheel met flink wat rozemarijn, wat nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, de salie, en basilicum (naar smaak, ikzelf neem ongeveer 4 theelepels). Zet ondertussen de tagliatelle aan. Fruit in de (olijf)olie de sjalotten, de knoflook, het spek en de chorizo (het beste gaat dit in een grote hapjespan). Voeg daarna de champignons en de oesterzwammen toe. Wanneer de champignons zacht zijn, kun je de peterselie en de roomsaus toevoegen. Als laatste gaat de witte wijn erin. Eventueel nog wat bijkruiden met peper, zout en/of rozemarijn.

Tagliatelle Met Witte Wijn-Oesterzwammensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gemengde Tagliatelle Met Oesterzwammensaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met witte wijn-oesterzwammensaus
0 min
Bekijk recept
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse Fusilli
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept