Verhit de olie in een grote pan en voeg de uit, wortel en selderij en knoflook toe. Bak alles al roerend in ca. 10 minuten zacht, maar niet bruin. Doe het gehakt in de pan en bak het mee op middelhoog vuur tot het begint te kleuren. Blijf roeren met een houten lepel tot het gehakt rul is. Giet de wijn erbij en blijf roeren tot hij verdampt is. Voeg dan de melk toe en ga door met roeren tot ook deze verdampt is. Roer de tomaten en de tomatenpuree erdoor en bestrooi alles met zout en peper. Laat de saus op laag vuur ten minste 45 minuten zacht koken (geen deksel op pan). Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout in 8-10 min al dente. Giet hem af en doe hem in een grote (liefst warme) schaal. Giet de saus erover en schep alles door elkaar. Garneer het gerecht met basilicum en serveer gelijk. De parmezaanse kaas er apart bij. Is wel wat werk maar hij is wel heel lekker (In Italie laten koks deze saus vaak 3 a 4 uur koken omdat dan juist de goede smaak naar boven komt) met dank aan Geert Krabbendam
Tagliatelli A La Bolognaise is een recept van Smulweb.nl