Verwarm de oven 15 minuten voor op 250 ? 280 graden. Leg het stuk rosbief in de braadslee en zet het 15 minuten in de oven. Na dit kwartier zet je de oven af en je laat het vlees nog 15 minuten in de oven nasudderen. Wil je er zeker van zijn dat het vlees goed gebakken is, gebruik dan een vleesthermometer die je bij het begin in het vlees steekt. Zodra de meter 50 graden aangeeft, zet je de oven af. Intussen maak je een kruidenmengsel van de kruiden, de knoflook en de olijfolie. Hak alles zeer fijn en breng de creme op smaak met peper en zout. Bestrijk de gehele rosbief met het kruidenmengsel, leg er een stuk aluminiumfolie overheen dat het vlees mooi omsluit en laat het bij kamertemperatuur 6 tot 8 uur staan. Je zou kunnen denken: laat het stuk eerst aanbraden in een hete bakpan met wat olie. Maar juist de Toscaanse manier om in de hitte van de oven het vlees dicht te laten schroeien, is er een van verfijnde smaak. Het kruidenmengsel verbindt zich in de rusttijd met het vlees en wat je krijgt is werkelijk een verrukkelijk stuk vlees.
Rosbief Op Toscaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl