Boeuf Bourguignon

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een grote zware juspan op een laag vuur, doe het spek erin en bak dat goudbruin. Schep de reepjes spek uit de pan en zet ze weg. Doe sjalotjes in de pan en laat ze in 30 tot 40 minuten langzaam rondom gaar bakken. Schep ze uit de pan en zet ze weg. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en bewaar het bouquet garni. Gooi de ui weg. Draai het vuur onder de pan hoger, doe de brokken vlees erin en bak ze snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met bloem, schep goed om en giet de marinade en de bouillon erover en voeg het bouquet garni en de knoflook er aan toe. Bestrooi met peper en zout, breng aan de kook, zet het vuur lager en doe deksel op de pan. Laat ca 2 uur sudderen tot het vlees gaar is. Bak de champignons in wat boter op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schep na 2 uur stoven de champignons, spekjes en sjalotjes door het vleesmengsel. Laat nog even sudderen, verwijder het bouquet garni en dien op.

Boeuf Bourguignon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept