Bodem van de pan bedekken met halve ringen witte ui. lamsschouder inwrijven met p+z daarna bloemen en in weinig olie beetje bruin bakken, vettige delen eerst. Inde pan op de uien leggen knoflook er bij en half witte wijn half water toevoegen tot het net onder staat( hoeft niet helemaal je moet tussendoor de delen vlees omdraaien)Op laag vuur aan de kook brengen met gesloten deksel en laag laten staan. Het vlees is gaar als het makkelijk van het bot los komt. Dat duurt ong. 1 1/2uur. las het vlees gaar is uit het vocht halen. vocht wat over is inkoken tot de helft. De artisjokken schoon maken( van onderaf de bladeren eraf trekken tot de bodem zichtbaar wordt.De bovenste bladeren verwijderen door de top van de artisjok eraf te snijden. rondom de bodem met een tourneermesje bijwerken. in 4ren delen en het laatste hooi eruit snijden en de delen in het kookvocht in ong 10 minuten garen.Het vlees is nu een beetje afgekoeld en kan je van het bot plukken, daarna weer in de pan doen en weer opwarmen.