Zeef de paddestoelen, bewaar het vocht. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de sjalotjes toe. Bak de sjalotjes in ca. 6 min. zachtjes goudbruin en neem ze uit de pan. Voeg de boter toe en bak het eekhoorntjesbrood rondom snel bruin. Voeg de geweekte paddestoelen, aardappelparten en kruiden toe en bak ze ca. 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak ca. 1 min. mee en roer dan het weekwater van de paddestoelen en de fond erbij. Roer de saus goed om en leg het vlees en de sjalotjes erbij. Laat het gerecht nog ruim 1 uur zachtjes afgedekt stoven en schep het nu en dan om. Voeg nog iets water toe als het te droog dreigt te worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.
Lamsstoofschotel Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl