Verwijder het overtollige vet van het vlees en maak aan de boven- en onderkant een twaalftal inkepingen. Meng de rozemarijnnaaldjes met zout en peper. Wrijf het vlees stevig in met dit mengsel en stop het in de inkepingen. Leg het vlees in een ovenschaal, giet er een scheutje olie over en verdeel er het eventuele restant van het rozemarijnmengsel over. Maak de teentjes van een bol knoflook los en leg ze met de schil en al rond het vlees. Snijd de bovenkant van de tweede bol knoflook, bedruppel met wat olie en leg de bol, die met een takje rozemarijn in een velletje aluminiumfolie is verpakt, eveneens in de ovenschaal. Giet 1,5 dl water in de schaal en zet die in de koude oven. Schakel de oventemperatuur in op 160 graden en laat de schaal 1 uur in de oven staan. Bedruip het vlees in die tijd regelmatig. Voeg de in grote repen gesneden aardappelen toe, schakel de oven naar 200 graden en laat nog 30 minuten braden. Neem vijf minuten voor het eind van de oventijd de in aluminium verpakte knoflookbol uit de oven en laat geopend afkoelen. Pers de inhoud van de knoflookteentjes met een vork uit de schilletjes en roer ze in een pannetje tot puree. Voeg de mascarpone toe en zet op laag vuur. Neem als de eerste belletjes verschijnen van het vuur en breng op smaak met wat zout en peper. Leg het vlees met de aardappelen en de teentjes knoflook op een schaal en houdt warm in de oven. Blus het braadvocht af met 3 eetlepels water en roer de aanbaksels los. Roer de knoflookroom erdoor, laat 1 minuut doorwarmen en schep de saus in een sauskom. Serveer de warme saus bij het vlees.
Lamsvlees Met Knoflookroom is een recept van Smulweb.nl