Haas

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de in 12 stukken verdeelde haas droog en wrijf ze in met zou en peper. Leg ze in een kom en strooi de gesnipperde ui en prei, de selderij en de tijm erover. Voeg zoveel wijn toe dat alles net onder staat. Laat het geheel 2 uur staan, langer mag, maar dan op een vrij koele plek. Maak de haas opnieuw droog en wrijf de stukken met zout en peper in. Wentel ze daarna door de gezeefde bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Zeef de marinade door een tevoren vochtig gemaakt stuk doek. Meng de tomaten erdoor en breng deze aan de kook. Verhit de olie en de boter tot het schuim is weggetrokken. Bak de stukken haas aan alle kanten bruin. Verwijder ruim de helft van de olie- en botermengsel. Schenk vervolgens het wijn-tomatenmengsel erbij. Voeg laurierblaadjes toe en breng alles langzaam tot aan het kookpunt. Leg het deksel op de pan. Temper het vuur en laat alles 1 1/2 uur zachtjes stoven. Neem de rugstukken na een uur uit de pan. Houd ze warm. Schep tenslotte ook de overige stukken uit de pan. Houd ze warm. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg de champignons in kleine stukken toe. Laat het stoofvocht doorkoken tot 4 dl is overgebleven. Voeg voor smaak wat zout en peper. Warm de stukken haas in de saus op. Dien het gerecht op in een voorverarmde schaal. Strooi fijngesneden bieslook erover. Bak vlak voor het opdienen de broodblokjes in de hete olie goudbruin. Strooi ze over het gerecht of dien ze apart op.

Haas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkoekjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Filet van haas met verse druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van visfilets met limoen en avocado
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Citroenkoekjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Filet van haas met verse druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van visfilets met limoen en avocado
10 min Voorgerecht
Bekijk recept