Leg het hertenvlees in een kom, bestrooi het met de bloem en vermeng. Verwarm een el olijfolie in een zware stoofpan op een middelhoog vuur en fruit er de pancetta en ui 10 minuten in. Schep de ui en de pancetta met een schuimspaan uit de olie en leg op een bord. Zet het vuur iets hoger en voeg nog 1 el olie toe. Voeg het hertenvlees in verschillende porties toe en braad het, af en toe roerend in 10-15 minuten langs alle kanten goudbruin. Bind de kruidentakjes met de laurier bladeren met keukengaren tot een bosje. Doe de ui en de pancetta samen met het kruidenboeketje en de knoflook terug in de pan. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Breng aan de kook, roer de aanbaksels los en kook de wijn in ongeveer 5 minuten tot de helft in. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en breng tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 1 1/2 uur in de oven, tot het zeer zacht is. Smelt 1 el van de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de paddestoelen toe en bak ze, af en toe roerend, in 10 minuten goudgeel op een matig vuur. Houd ze apart. Neem het gare hertenvlees uit de oven en voeg de uitjes toe. Zet de pan op een middelhoog vuur, breng de inhoud tegen de kook aan en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de uitjes zeer zacht zijn. Roer de champignons erdoor en laat ze heet worden. Verwijder het kruidenboeket.
Hertenragout Met Kastagnechampignons Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl