Doe de koekjes in de keukenrobot en hak ze in stukjes van 1-2 mm. Laat de chocolade smelten in een niet te warme bain-marie samen met de boter en de Amaretto. Roer af en toe om tot alles glanst. Haal de kom van het vuur en laat het chocolademengsel een paar minuutjes afkoelen. Klop er de eierdooier onder en beetje bij beetje de boter. Meng de geplette koekjes erdoor, maar houd een groot handvol apart. Voeg de amandelschilfers toe, meng en zet in de koelkast om op te stijven. Maak ondertussen de rest van de koekjes zeer fijn en meng ze met het amandelpoeder in een kom. Dek af en zet in de koelkast tot het moment van de afwerking. Leg het chocolademengsel in een langwerpige hoop van 35 cm op een stuk ingevet vetvrij papier en egaliseer de randen. Rol het papier rond de "worst" en vorm hem mooi rond. Leg minstens 4 uur in de diepvries opdat alles goed hard word.