Uien apart nemen, Vlees droog deppen met keukenpapier. Marinade goed bewaren. Het vlees met wat meel bestuiven. In een zware ketel een klont boter smelten en hier de uien in fruiten zodat ze net kleur krijgen. De uien uit de ketel nemen en het vlees in aanbraden. Zorg er voor dat eventueel vrijkomend vocht kan verkoken. Voeg ca. 3 el stroop een het vlees toe en laat dit smelten. Roer het vlees voortdurend om. Voeg nu de marinade (incl. kruidnagels en laurier) beetje bij beetje toe tot dat het vlees net onder staat en roer goed om. Voeg de uien weer toe. Verkruimel de ontbijtkoek over het vlees. Voeg het kruidnagelpoeder of piment toe. Breng aan de kook. Dek af met de deksel en zet de ketel op je kleinste vlam (mogelijk met vlamverdeler) en laat zo ca. 1,5 uur zachtjes stoven. Kontroleer van tijd tot tijd of niet teveel vocht weg is en vul zonodig bij met de rest van de marinade of met water. Proef of de balans tussen zuur en zoet goed is (mag net iets zuurder zijn dan zoet maar dat is persoonlijk). Zo nodig kun je nog stroop of azijn toevoegen.