Rosbief, Gebraden

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rosbief ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen. Rosbief droogdeppen met keukenpapier en inwrijven met sinaasappel-kruidenmengsel. In braadpan boter verhitten. Rosbief op hoog vuur snel rondom bruin bakken.Eventueel, als bakvet te bruin wordt, klontje boter toevoegen. Met deksel schuin op pan rosbief in ca. 15 minuten zachtjes rose braden, halverwege keren. Rosbief uit pan nemen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Intussen platte schaal voorverwarmen. Cognac, port en rest van sinaasappelsap door bakvet roeren, hierbij aanbaksels losroeren. 1 dl water toevoegen. jus aan de kook brengen en in ca. 2 minuten iets laten inkoken. Rosbief in dunne plakken snijden en op schaal leggen. Beetje jus erover schenken. Rest van jus apart erbij geven.

Rosbief, Gebraden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept