Doe de grote aardappels in de oven (met magnetron) op 200 C. Bak de kippelevertjes een beetje aan in veel boter. Dan afblussen met (redelijke hoeveelheid) madeira.Voeg vervolgens de knoflook toe. Schroei de lendebiefstukjes in de pan dicht, en kruid ze dan met zout en peper en zet ze even in de oven bij de aardappels (magnetron uit). Voeg de bouillon aan de saus toe (kippe- of runderbouillon), bind de saus met wat bloem en kruid het nog wat met ′groene′ kruiden (bijv. bieslook of peterselie). Leg de lendebiefstukje op een (warm) bord, doe er wat kippelevertjes op en giet de saus er overheen. Serveer dit met haricots verts in spek (eerst de boontjes koken en dan een ′bosje′ in een plakje ontbijtspek wikkelen) en met de gepofte aardappelen met zure room, waardoor je bieslook en stukjes spek roert.
Lendebiefstuk Met Kippelevertjes In Madeirasaus is een recept van Smulweb.nl