Begin met het voorverwarmen van de oven op ogeveer 250 graden. Schraap de wortel schoon, was hem en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, was hem goed en snijd deze ook in dunne reepjes. Wrijf de rosbief in met de peper en het zout, en leg hem met het vetlaagje aan de onderkant in een braadpan. Giet 3 lepels warm water bij het vlees en leg de wortel, de prei en de salieblaadjes om het vlees. Verhit de olie en giet dit over het vlees. Zet daarna de braadpan zonder deksel in de voorverwarmde oven en laat het vlees ongeveer 20 minuten braden. (vanaf 15 minuten is het vlees nog rood van binnen, tegen de 20 minuten roze). Was de tomaten en snijd ze in tweeen. Doe er wat zout en peper op en leg ze na twaalf minuten braadtijd naast het vlees. Het beste is om het vlees van tijd tot tijd even te overgieten met de jus om het geheel niet te laten uitdrogen. Laat het vlees na de braadtijd nog 5 minuten in de oven staan om het te laten nagaren. Zorg ervoor dat de oven UIT staat. Daarna kunt U de rosbief in dunne plakken snijden . Schik het vlees op een grote schaal en leg de tomaten om het vlees heen. Versier het geheel met de bieslook en de peterselie. Schraap dan het "baksel" los uit de braadpan en doe er een beetje water bij. Breng het op smaak met een beetje zout peper en paprikapoeder. Giet de jus over het vlees en leg de groenten er netjes naast.